suomeksi english français
horses
Danakosha Aid on voittoa tavoittelematon avustusohjelma, joka tukee Himalajan alueella asuvia yhteisöjä.

TIETOA MEISTÄ

 • Danakosha Aid on voittoa tavoittelematon avustusohjelma, joka tukee Himalajan alueella asuvia yhteisöjä. Se on osa tiibetinbuddhalaisen Danakosha Finland-yhteisön toimintaa.

 • Tuemme lasten ja nuorten koulutusta, ympäristönsuojelua ja paikallisten kulttuurien säilymistä.

 • Ohjelmamme keskittyy tällä hetkellä keräämään varoja lasten peruskoulutukseen ja koulutiloihin.

 • Toimintamme pyörii vapaaehtoistyön voimin. Apu kulkee ilman välikäsiä suoraan määränpäähän.

Toimintaamme kuvina:

picture of dorm picture of dorm picture of dorm picture of dorm

OSALLISTU TOIMINTAAN JA AUTA

Danakosha Aidin toiminta on kaikille avointa. Tarjoamme monia eri mahdollisuuksia osallistua, niin että jokaiselle löytää itselleen sopivan tavan auttaa. Kaikki apu on tervetullutta ja tärkeää! Lue lisää klikkaamalla alla olevia linkkejä:

 • Lahjoituksen tekeminen on nopein ja suorin tapa auttaa.
 • Ryhtymällä yhteisökummiksi pääset seuraamaan projektin kehittymistä pitkällä aikavälillä.
 • Osallistumalla Taksvärkkiin voit samalla oppia Himalajan alueen yhteisöjen elämäntavasta ja kulttuurista.
 • Nomad Aid tukikonsertissa varoja kerätään musiikin voimalla.
 • Vuosikalenteri on oiva lahja ystävälle, liikekumppanille tai vaikkapa naapurille.
 • Ravintolapäivänä voit tukea projektiamme nautiskelemalla autenttisesta tiibetiläisestä tunnelmasta ja herkuista.

RYHDY YHTEISÖKUMMIKSI

Tibetan boys

Danakosha Aidin kummilapsitoiminta on ainutlaatuista!

Kummitoiminnalla kerätyillä varoilla parannetaan lasten mahdollisuuksia käydä koulua. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että lasten majoitus, ruoka, laadukas opetus ja oppimateriaalit on turvattu heidän koko opintojensa ajan.

Kummi voi halutessaan valita yhteisökummiuden tai hänelle voidaan nimetä kummilapsi. Kaikki kummit, myös yksittäisen lapsen kummit, tukevat kuitenkin koko kummiohjelmaa. Tuella parannetaan kaikkien lasten oloja, joten myös yksittäinen kummilapsi hyötyy tuesta. Myös yritys, koululuokka, oppilaskunta, ystävä- tai työporukka voi olla kummi!

Danakosha Aidin kummitoiminnassa kummin yhteys lapsiin ja yhteisöön on hyvin suora. Pidämme säännöllisesti yhteyttä paikalliseen yhteisöön ja raportoimme uutisista kummikirjeessä.

School visit

TAKSVÄRKKI

Yksi tapa tukea kouluhankketta on taksvärkki. Sen kautta hanketta on tukenut yhteensä neljä yläkoulun luokkaa syksyllä 2011 ja 2012. Yhdistyksemme vapaaehtoiset ovat käyneet näissä kouluissa kertomassa Himalajan alueen tilanteesta, paimentolaisten elämästä ja kouluhankkeen merkityksestä.

Tiedätkö sinä luokan joka hakee taksvärkkikohdetta? Muistathan vinkata Danakosha Aidin hankkeesta! Kerromme mielellämme lisää ja lähetämme kiinnostuneille kouluille tarvittavat materiaalit. Sopimuksen mukaan voimme myös tulla vierailemaan koulussa ja kertomaan lisää toiminnastamme.

Yak campaign

PELASTA JAKKI

Vapauta jakki! -kampanjamme on loppunut huhtikuussa 2014.

Kampanjan taustalla on ollut eräs buddhalaisen perinteen kauneimpia tapoja: kuolemaan tuomittujen ja heikkojen eläinten pelastaminen ja vapauttaminen. Minkä tahansa elämän säästäminen on arvokas ja myötätuntoinen teko, joka poikii hyviä seurauksia sekä pelastajalle että hänen ympäristölleen. Tiibetissä on perinteisesti vapautettu kotieläimenä käytettyjä jakkeja vapauteen. Asiaan kuuluu myös, että henkilölle, joka on aikonut myydä tai tappaa eläimen, maksetaan korvaus. Eläimen henki voidaan pelastaa vaikkapa sairaan tai edesmenneen omaisen nimissä, jolloin nykyisen tai seuraavan elämän laatu paranee.

Jakkeja vapautettiin kampanjan aikana yhteensä 11 kappaletta. Marraskuussa 2012 kuusi kampanjan kautta lahjoitettua jakkia vapautettiin tiibetinbuddhalaisen Lha Bab Dubchen juhlan aikana. Loput viisi jakkia vapautettiin maaliskuussa 2014. Vapautuksen yhteydessä eläimet on kerätty luostariin ja siunattu paikallisen buddhalaisen perinteen mukaisesti. Jakit on korvamerkitty kangasnauhalla merkiksi siitä, että ne on vapautettu eikä niitä saa vahingoittaa. Tämän jälkeen jakit elävät loput elinvuotensa vapaudessa. Laumaeläiminä ne harvoin lähtevät kokonaan omille teilleen, mutta korvamerkintä pelastaa ne teurastukselta ja myynniltä.

Kiitämme kaikki lahjoittajia!

Lista lahjoittajista omistuskirjoituksineen.

NOMAD AID TUKIKONSERTTI

Verhot playing

Järjestämme noin kerran vuodessa hyväntekeväisyyskonsertin, jonka avulla kerätäämme varoja ja tiedotamme projektista. Nomad Aid on klubi-ilta, jossa artistit esiintyvät ilman palkkiota.

Edellisen kerran Nomad Aid on järjestetty Helsingissä maaliskuussa 2012 ja toukokuussa 2013. Esiintyjinä on ollut liuta erilaisia artisteja ja yhtyeitä: kurkkulaulua, etnorockia, elektroa ja folkia.

Jos olet kiinnostunut esiintymään Nomad Aidissa tai haluat muuten auttaa tilaisuuden järjestämisessä esim. tarjoamalla tilat konsertille, ota yhteyttä info@danakoshaaid.fi

VUOSIKALENTERIT

October pic

Kouluprojektille kerätään varoja syksyisin julkaistavalla seinäkalenterilla. Vuoden 2012 kalenteri esitteli tiibetiläistä kulttuuria valokuvina. Vuoden 2013 kalenteri oli koottu eri maalaisten taiteilijoiden lahjoittamista töistä. Vuoden 2014 kalenterin kuvista vastaavat Hong Liu-Sertti ja Riitta Säkö teemalla “Meditation on Impermanence”. Lue lisää taiteilijoista ja heidän töistään blogistamme.

Taiteilija Virve Lukka kommentoi osallistumistaan vuoden 2013 kalenteriin:

“Olen todella iloinen, että voin tukea Danakosha Aidin tärkeää projektia taideteoksella tässä kalenterissa. Danakosha Aid tekee arvokasta työtä nomadilasten koulutuksen parantamiseksi. Omien lasteni kautta olen saanut seurata, miten lukemaan ja kirjoittamaan oppiminen on avannut heille uusia maailmoja ja mahdollisuuksia. Lapset innostuvat uusien asioiden oppimisesta ja nauttivat siitä, kun taidot lisääntyvät. Toivoisin samaa mahdollisuutta maailman kaikille lapsille ja on hienoa saada olla mukana edistämässä tätä ajatusta!”

Tiedotamme nettisivuilla ja facebook-ryhmässä uuden kalenterin ilmestymisestä! Kalenteria voi tilata nettisivujen tai Danakosha Aid sähköpostin kautta info@danakoshaaid.fi. Kalenterin voi myös noutaa sopimuksen mukaan osoitteesta Museokatu 17 A, Helsinki.

RAVINTOLAPÄIVÄ

Rinpoche making Tibetan tea

Danakosha Aid on osallistunut Ravintolapäivään jo useita kertoja! Menuun on kuulunut herkullista tiibetiläistä ruokaa: taikinanyyttejä eli momoja ja thukpa-keittoa sekä eksoottista voiteetä.

Tiibet-tupa on järjestetty helmikuussa 2012 ja 2013 sekä marraskuussa 2013 Danakosha Finlandin tiloissa Helsingin Museokadulla. Tiibet-teltta pystytettiin marraskuussa 2012 Teurastamon pihalla pop-up -ravintolana.

Joka kerta ravintolamme on ollut todella suosittu, mistä olemme hyvin iloisia ja kiitollisia asiakkaillemme!

Seuraa ilmoituksia seuraavasta Tiibet-tuvasta facebook-ryhmässämme, nettisivuiltamme ja Ravintolapäivän omilta nettisivuilta.

KEKSI OMA TAPASI OSALLISTUA

Onko sinulla herännyt joku idea, miten voisit tukea hankettamme? Otamme kiitollisina vastaan uusia ehdotuksia niin varainkeruuseen kuin muuhunkin toimintaan. Ota siis rohkeasti yhteyttä! Laita viestiä facebookissa tai lähetä sähköpostia info@danakoshaaid.fi.

TOIMINTA

KOULUTUSPROJEKTIMME

Aloite Danakosha Aidin koulutushankkeeseen tuli alun perin eräältä tiibetiläiseltä kyläyhteisöltä. Sen edustajat lähestyivät Suomessa asuvaa lamaa Tulku Dakpa Rinpochea paikallisen luostarinsa välityksellä. Kuten tiibetiläisessä kulttuurissa on usein tapana, paikalliset ihmiset luottavat luostarin hengelliseen ja materiaaliseen apuun ja vastaavasti luostari on osaltaan riippuvainen maallikkojen tuesta. Tästä syystä on luonnollista, että Danakosha Aid toimii hankkeessa yhteistyössä sekä yhteisön että luostarin kanssa. Yhteisenä tavoitteena on parantaa yhteisön hyvinvointia ja ylläpitää paikallista kulttuuria.

Yhteisöön kuuluu paimentolaisia, jotka elävät karuissa olosuhteissa vuoden ympäri. Koulutus- ja terveydenhuollon palvelut ovat alueella puutteelliset. Perheillä ei useinkaan ole varaa lähettää lapsiaan opiskelemaan ja lisäksi matka lähimpään kouluun saattaa kestää tunteja.

Tällä hetkellä Danakosha Aidin tuella rakennetussa koulussa opiskelee 60 oppilasta. Kesän 2012 aikana valmistui oppilasasuntola erityisesti niitä lapsia ja nuoria varten, joiden perheet elävät kauempana. Kesällä 2013 valmistui kaksi uutta luokkahuonetta. Seuraavassa vaiheessa rakennetaan yhteinen kokoontumistila ja opettajien huoneet.

Koulun opetus on keskittynyt aluksi lukemiseen ja kirjoittamiseen. Opetusohjelmaan kuuluu jatkossa myös mm. terveys- ja ympäristökasvatusta. Opetusta annetaan lasten äidinkielellä ja noudattaen paikallisia kulttuurisia tapoja. Rakennetuissa tiloissa voidaan opetustyön lisäksi järjestää yhteisön yhteisiä kokouksia ja erilaisia kulttuuritapahtumia.

BLOGI

29. Toukokuuta 2015 - Maira Lindeberg

Danakosha ja Madventures lievittämässä Nepalin hätää

Olen käynyt Nepalissa melkein joka vuosi sen jälkeen, kun rupesin buddhalaiseksi ja liityin Danakoshaan. Tämä sekasortoinen pieni maa levittäytyy loputtomille vuorenpenkereille mahtavien vuorojonojen hohtavan valkoisten huippujen kruunaamana. Missä tahansa on hiemankin tasaista maata, siihen on pystytetty jonkin etnisen ryhmän uskonnollinen pyhättö. Jumaluudet ja henget ovat vahvasti läsnä ihmisten arjessa uhrausten vastaanottajina ja oppaina, sekä unissa että elävinä olentoina. Nepalissa minun on helppo nähdä aineeton itseni.

Suomen reissukansan ykkössuosikit Riku ja Tunna os. Madventures ovat telkkariohjelmissaan jäljestäneet noita näkymättömiä voimia ja niiden kansoja jo toistakymmentä vuotta, viidessäkymmenessä maassa, vuorilla ja viidakoissa, sielunmaisemissaan ja muissa vaikeakulkuisissa maastoissa ja saaneet mukaansa satojatuhansia faneja. Tällä tavalla, eri reittejä pitkin kulkien hullut Madventuristit ja Danakosha osuivat samaan mielentilaan juuri kun Himalajan ja Intian mahtavat mannerlaatat yhtäkkiä törmäsivät toisiina lounasaikaan, lauantaina 25.4.

Valtava maanjäristys, toinenkin, ja viikkoja kestänyt jälkijäristysten aalto, vapautti käsittämättömän määrän energiaa. Se heilutti maailmaa vuorten huipuille asti ja luhisti puolitoista miljoonaa taloa kokonaan tai osittain. YK:n arvion mukaan 8,1 miljoonaa ihmistä tarvitsee nyt humanitääristä apua ja 1,9 miljoonaa ruoka-apua. Vaikeimmin tuhoutuneilla alueilla on vielä 315 000 ihmistä avun ulottumattomissa ja 75 000 ihmistä ei tavoita edes helikopterilla. Yksi amerikkalainen helikopteri yritti ja syöksyi. Yli tuhat luostaria ja temppeliä tuhoutui täysin. Ainoana onnena onnettomuudessa oli viikonpäivä ja kelloaika. Suurin osa ihmisistä oli ulkosalla vapaapäivänvietossa, -paitsi monet äidit jotka olivat keittiöpuuhissa.

Yhteinen ystävämme Dayan soitti Lamagaunin kylästä: Pakko auttaa! -Lähettäkää hei, vaikka 15 telttaa...täällä sataa, ihmiset eivät uskalla mennän taloihinsa, ne ovat halki ...meillä on kylmä.

Parin päivän päästä alkoi tuhojen laajuus selvitä kaikessa kauheudessaan, mutta jälkijäristysten allon vanavedessä nousi myös mahtava myötätunnon ja auttamisen halu. Madventuresin FB-sivun herättämänä kymmenet firmat ja tuhannet ihmiset kautta maan lähtivät aid-talkoisiin ja keräykseen alkoi virrata niin rahaa kuin tavaraakin.

-En voi kuin sanoa että on liikuttavaa ja hämmentävää nähdä tällaista myötätunnon joukkovoimaa, sanoi Tunna.

Itse läksin Nepaliin. Veimme telttoja, työkaluja ja rahaa, jolla sai hankittua hyttysverkkoja, muoveja, kattopeltejä yms. mitä sattoi löytää. Nepalin hallitus pystyy tuottamaan satunnaiselta vaikuttavia päätöksiä ulkomaisen avun ottamisesta ja kieltämisestä tai verottamisesta. Tiedot päätöksistä vaihtelevat päivittäin. Siksi oli tärkeätä tehdä avustussopimukset suoraan avunjakelijan kanssa. Siispä teimme sopimukset paikallisten tunnettujen toimijoiden kanssa. Nukuin hyvin.

Jälkijäristykset tuntuivat ohittavalta raitiovaunulta kotinurkilla. Ihmettelin miksi talonväki ryntäili ulos. Lopulta ymmärsin minkälaista traumaattista stressiä luonnonkatastrofi voi synnyttää. Melkein kaikilla oli pyörrytystä. Osalla on vakavia psyykkisiä traumoja.

Autamme nyt Nepalia Danakosha Aid ohjelman puitteissa. Pääasiallinen yhteistyökumppanimme paikan päällä on Himalayan Joy Force NGO.

July 13th, 2014

Charity dinner with H.H. Taklung Tsetrul Rinpoche

Danakosha Aid is hosting a CHARITY DINNER on 27th of July in Restaurant Grill it!, Radisson Blu Royal Hotel, in Helsinki. Our very special guest will be His Holiness Taklung Tsetrul Rinpoche!

Dinner includes delicious vegetable dishes:

Starters:

 • Vegetable-quinoa salad
 • Fruit-halloum cheese salad
 • Roasted beetroot
 • Marinated olives
 • House bread and spread

Main Course:

 • Falafel steaks and herb-youghurt sauce
 • Rataotuille
 • Basmati rice

Coffee / Tea

Dinner card price is 50 €. By joining charity dinner you will support our education project.

Make your reservation by 18th July - number of seats is limited!

Read more about His Holiness Taklung Tsetrul Rinpoche: http://www.lotusgardens.org/visitingteachers/KyabjeTaklungTsetrulRinpoche.cfm
http://danakosha.fi/news/Konchog-Chidu-2014/biography.html

16. helmikuuta 2014

Kalenterin upeita kuvia myytävänä alkuperäisinä teoksina!

Osa vuoden 2014 kalenterimme upeista kuvista on myytävänä alkuperäisinä taideteoksina. Taulujen yhteisenä teemana on “pysymättömyyden pohdiskelu”. Tekniikkana on yhdistetty valokuva ja maalaus, riisipaperi kankaalle. Koot ja hinnat: suuri 41x33 cm 360 €, pieni 21x29 cm 280 €.

Myynnissä on myös Hong Liu-Sertin valokuvateoksia. Jäälle piirrettyjä lintuja esittävien töiden koko on 19,5x19,5cm ja hinta 100 € kappale. Teokset ovat nähtävissä osoitteessa Museokatu 17, Helsinki. Kysy lisätietoja info@danakoshaaid.fi.

Kuvia teoksista (klikkaa suurentaaksesi kuvan):

Danakosha Aid kalenteri 2014

Yhteisöön kuuluu paimentolaisia, jotka elävät karuissa olosuhteissa vuoden ympäri. Koulutus- ja terveydenhuollon palvelut ovat alueella puutteelliset. Perheillä ei useinkaan ole varaa lähettää lapsiaan opiskelemaan ja lisäksi matka lähimpään kouluun saattaa kestää tunteja.

Kalenteri on syntynyt Hong Liu-Sertin ja Riitta Säkön yhteistyön tuloksena. Kalenterin yhteisenä teemana on “pysymättömyyden pohdiskelu” (“meditation on impermanence”). Hong Liu-Sertin maalausten aiheena on vapaus. Hän käyttää töissään myös kiinalaista leimataidetta. Riitta Säkön valokuvien aiheena on pysymättömyys. Osa kalenterin kuvista on Liu-Sertin ja Säkön yhdessä toteuttamia.

Kalenterin koko on A4, joten se kulkee myös kätevästi postitse suoraan kotiisi. Lähetä sähköpostia osoitteeseen info@danakoshaaid.fi ja kerro kuinka monta kalenteria haluat tilata. Ilmoitamme sinulle hinnan postimaksuineen, jonka jälkeen voit maksaa laskun tilille FI3940550010120638. Kalenterit toimitetaan noin kahden viikon kuluttua maksusuorituksesta. Kalentereita voi myös hakea toimistostamme osoitteessa Museokatu 17, Helsinki (voit tarkistaa aukioloajattäältä).

Hinta:
1 kalenteri 15 € / kpl
2-5 kalenteria 12 € / kpl
6-9 kalenteria 10 € / kpl
ja 10 kalenteria tai enemmän 9 € / kpl
+ postikulut (kts. alta tarkemmat hinnat)

Kalenteri on painettu puuvapaalle paperille.

Hong Liu-Sertti on valmistunut Guangzhoun taideakatemiasta Kiinassa. Hänellä on ollut useita yksityis- ja yhteisnäyttelyitä Suomessa, Kiinassa ja muissa maissa. Taiteilijan internetsivut: www.hlsart.fi.

Riitta Säkö on toiminut 20 vuotta mainosvalokuvaajana. Tänä aikana hänellä on ollut myös useita näyttelyitä. Säkön töitä löytyy mm. Suomen valokuvataiteen museon kokoelmista.

Choose

15. marraskuuta 2013

Lahjoitus taiteilija Malcolm Roxsilta

Danakosha Aid on saanut taululahjoituksen taiteilja Malcolm Roxsilta! Teos on myynnissä ja siitä saadut tuotot käytetään projektimme rahoittamiseen. Taulu on nimeltään "Vision" (akryyli, 2011) ja kooltaan 45X60 cm. Lahjoittajan asettama hintapyyntö on 1200 €. Taulu on nähtävissä osoitteessa Museokatu 17, Helsinki. Kysy lisätietoja info@danakoshaaid.fi

Malcolm Roxs on on maalari ja performanssitaiteilija. Hän on syntynyt Buenos Airesissa 1980 ja opiskellut San Joséssa Uruguayssa. Vuodesta 2010 Roxs on esiintynyt Euroopassa festivaaleilla, yksityistilaisuuksissa, muotinäytöksissä ja taidefoorumeilla. Malcolm Roxs asuun tällä hetkellä Moskovassa.

Taiteilijan kotisivut löytyvät osoitteesta www.malcolmroxs.com.

Syysterveisiä!

Danakosha Aidin runollisen kaunis kalenteri ilahduttaa koko vuoden ajan! Kalenteri sopii loppuvuoden juhla-aikana lahjaksi niin itselle, ystävälle, sukulaiselle kuin myös yrityslahjaksi. Kalenterin tuotto ohjataan kokonaisuudessaa koulutusprojektiimme.

Kesäkuukaudet ovat korkeassa ilmanalassa ainoa mahdollinen aika rakentaa. Kesällä 2013 projektimme pääsi aloittamaan uuden rakennusvaiheen; kahden luokkahuoneen rakentamisen. Työ on tällä hetkellä edelleen käynnissä ja valmistuu syys-lokakuussa.

Viime vuonna rakennetut kaksi asuntolarakennusta taas saivat hienon maalipinnan kesäkuussa!

Juuri nyt Danakosha Aid hakee kiinnostuneita koululuokkia tekemään taksvärkkiä. Jos tiedät luokan joka parhaillaan hakee sopivaa avustuskohdetta, olethan meihin yhteydessä!

Lisää kuvia rakennustöistä:

OTA YHTEYTTÄ

Jos haluat tietää lisää hankkeestamme, varainkeruusta tai tavoista auttaa, ota yhteyttä. Olemme kiitollisia tuestasi!

Yhteystietomme

Puhelin: (09) 587 8046

E-mail: info@danakoshaaid.fi

Osoite: Museokatu 17 A

00100 Helsinki

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa: